Paris, Hell Pt. 1

For English scroll down.

Ergens in 2007 besloot ik om, redelijk ondersteboven geblazen door zijn tekeningen, aan rAccou te vragen of hij het zou zien zitten een strip te tekenen op scenario van mij. Ik prijs me gelukkig dat hij toestemde.

Aangezien we jong en overmoedig waren en Plots Stripmagazine net bestond besloten we om een strip in zes hoofdstukken van 11 pagina’s te maken. Voor elk nieuw nummer van Plots wilden wij een nieuw hoofdstuk af hebben. Dat heeft gezorgd voor heel wat gezweet tegen de deadline aan. Vooral voor rAccou.

De keuze voor 6 hoofdstukken van 11 pagina’s was niet toevallig. Allereerst omdat het verhaal over Satan gaat, en zeg nu zelf: 666 pagina’s zou wat overdreven zijn, niet? Ten tweede omdat een Amerikaanse comic 22 pagina’s telt. Wie weet zou er een uitgever interesse tonen en dan kon die de strip makkelijk in 3 delen uitgeven. Ha ha.

Deze eerste aflevering is in onze ogen een beetje ondermaats ondertussen. Objectief gezien durf ik te zeggen dat rAccou en ik zwaar gegroeid zijn als stripmakers met elke afgewerkte aflevering. Oordeelt u zelf maar naarmate ik de volgende afleveringen publiceer.

Moest dit verhaal nu nog zijn weg vinden naar een uitgever dan zouden rAccou en ik hele pagina’s willen herschrijven en hertekenen. rAccou ziet dat echter enkel zitten als we een uitgever vinden. Zeer begrijpelijk aangezien we niet echt moeten rekenen op recordinkomsten. Aan de andere kant vinden we waarschijnlijk geen uitgever als we het verhaal eerst niet herwerken. De slang bijt in zijn eigen staart.

Soit: Bent u een uitgever en kan u door het dilettantisme van sommige eerste pagina’s de bomen zien: contacteer ons.

Deze aflevering verscheen voor het eerst in Plots Stripmagazine nr. 3 in oktober 2007.

(Als de letters te klein zijn kan u klikken op de pagina, dan zal ze apart tevoorschijn komen. Als u er vervolgens nogmaals op klikt zal ze iets groter aan u verschijnen.)

English

Somewhere in 2007 I decided, blown away by his art, to ask rAccou if he would be interested to work together for a comic. Luckily for me he said yes.

Seeing as we were young and brash and “Plots Stripmagazine”, a Belgian anthology for short comics, had just published it’s first issue, we decided to create a comic which consisted of 6 chapters of 11 pages to be published in 6 consecutive issues of Plots Stripmagazine. That led to a lot of sweating and cursing nearing the deadlines. Especially for rAccou.

The choice for that specific format wasn’t entirally a coincidental one. First of: we were dealing with a story involving Satan and hell and, be honest, 666 pages would have been a bit too brash. The second reason was that American comics normally consist of 22 pages. If a publisher would show some interest it could be published in 3 neat issues. Ha ha.

This first episode doesn’t show our real strenghts yet. Objectively speaking I dare say that rAccou and I have grown as comic makers with each episode. You can of course judge for yourself when I post the following chapters.

In the advent of this story finding it’s way to a publisher rAccou and me would want to rewrite and redraw a lot of pages before it sees print. rAccou doesn’t have the time tough to do this, unless we’re sure that it’s getting published. Understandable if you know that we probabely shouldn’t expect a major income from making comics. But if we don’t rework this material we probably won’t find a publisher. The snake tends to eat it’s own tail.

In short: If you are a publisher and you can see the forrest trough the dilettantism of some of the pages: be sure to contact us.

This episode was first published in Plots Stripmagazine # 3 in October 2007.

(If the letters of the comic are to small to read you can click on the pages. They will appear before you without the context of this blog. If you click them again they’ll appear in a bigger size.)

Deel 2/Part 2

Dit bericht werd geplaatst in English, Kortstrips, Paris, Hell, Strips en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Paris, Hell Pt. 1

  1. Pingback: Paris, Hell Pt. 2 – Saved By the Metal | Peter Moerenhout

  2. Pingback: Paris, Hell Pt. 3 – The Stick Up | Peter Moerenhout

  3. Pingback: Paris, Hell Pt. 5 – Balancing Knowledge with Quickening | Peter Moerenhout

  4. Pingback: Paris, Hell Pt. 4 – The Kids Are All Right | Peter Moerenhout

  5. Pingback: Paris, Hell Pt. 6 – The Final Stray | Peter Moerenhout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s