Afgedankt – Fired

For English scroll down.

Jeroen Steehouwer, die ik tijdens een lange nacht vol wijn, discussie en Russische schrijvers, bij Stripelmagazine-bezieler Kurt Morissens, leerde kennen vroeg me om een scenario voor hem te schrijven. De specificaties waren: 4 à 5 pagina’s, behoorlijk ver uitgeschreven en 9 prenten per pagina in kolommen (of rijen, zo u wil) van 3.

Ik schreef deze strip voor hem en Jeroen heeft die met verve getekend. De sluwe vos wist uiteraard dat ik mijn eigen werk waarschijnlijk wel in Plots Stripmagazine zou publiceren. (hoewel de rest van de redactie steeds een veto heeft, maar kom) Zo geschiedde en het verhaal werd in nr. 11 gepubliceerd.

Hieronder de Nederlandstalige versie in kleur en een Engelstalige versie in zwart-wit. Het Australische stripblad Fist Full of Comics publiceerde de strip namelijk ook (Vol. 3 nr. 1 juni 2010), maar heeft, tot onze grote spijt, de fondsen niet om in kleur te drukken.

English

Jeroen Steehouwer, who I met during a long night full of wine, discussion and Russian writers at Kurt Morissen’s place ( from Stripelmagazine), asked me to write a short comic for him. Specificiations: 4 or 5 pages, fully developped and written out and in a 9-panel grid.

I wrote “Fired” for him and Jeroen has drawn it with aplomb. Jeroen, being a sly fox, new that this would probabely get published in Plots Stripmagazine, the magazine for which I was the editor. This story was published In Plots #11 in October 2009.

You can read the Dutch version here in color and the english version in black and white. The Australian anthology  Fist Full of Comics published this story too (Vol. 3 #1 , June 2010) , but doesn’t print color.


Dit bericht werd geplaatst in English, Kortstrips, Strips en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s