Parkinson & Alzheimer

Parkinson & Alzheimer zijn twee personages die al jaren door mijn hoofd spoken. Initieel waren het privé-detectives die lijden aan de kwalen in hun achternaam. In mijn gedachten probeerde Parkinson een weg vluchtende misdadiger neer te schieten maar miste doel door zijn gebeef. Op zijn kreet “Ik heb hem geraakt denk ik!” antwoordde zijn partner, Alzheimer: “Wie dat?”

Ik zat ze op te sparen voor een sketch of iets dergelijks maar toen ik Seb C over de personages vertelde was hij meteen enthousiast om er een strip van te maken. En wie ben ik om enthousiastelingen iets te ontzeggen?

Deze aflevering vertelt het verhaal van hoe Parkinson en Alzheimer elkaar herontmoeten. Ze kennen mekaar immers van vroeger maar zijn elkaar uit het oog verloren. Door de brainstorming met Seb C zijn deze twee olijkerds geëvolueerd van privé-detectives naar Britse avonturiers die over hun hoogtepunt heen zijn.

Seb C baseerde hun uiterlijk op een bekend stripduo, maar dan op pensioenleeftijd. Stripfiguren rennen alsmaar rond en duiken halsoverkop gevaarlijke situaties in maar eens de ouderdom toeslaat dumpen hun makers hen voor jongere hoofdpersonages. Wij besloten de stripfiguren met een geriatrische handicap een stem te geven.

Dit verhaal stond voor het eerst in Plots Stripmagazine nr. 5. Seb C maakte daar ook een cover voor, die ik u hier meegeef.

Parkinson en Alzheimer verschijnen ook wekelijks, zij het in zwart-wit,  in het Leuvense studentenblad Veto. Ik post hier nieuwe afleveringen van zodra ze in Veto verschenen zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Kortstrips, Parkinson & Alzheimer, Strips en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Parkinson & Alzheimer

  1. Domien zegt:

    Super is dit!

  2. En er komt wekelijks een nieuwe aflevering…

  3. Pingback: Parkinson & Alzheimer I | Peter Moerenhout

  4. Robben zegt:

    Knap kerel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s