Vervaldag

De eerste strip van mijn hand die het leven zag in druk. Dat gebeurde in het nulnummer van Het Salon. Dat nummer maakte deel uit van de vierde en laatste aflevering van striptijdschrift “Parcifal”.

Die vierde aflevering bestond uit vijf boekjes die elk hun eigen “piraatredactie” hadden. Tim F. Van der Mensbrugghe, Seb C en ik sprongen op de kans om ons eigen ding te doen en stelden één van die vijf boekjes samen. De plannen om een eigen magazine te beginnen stonden reeds in de steigers en op deze manier konden we de goegemeente al een voorproefje geven van wat hen te wachten stond.

Het Salon nr. 0 bevatte ook de door mij geschreven strips “De Vuurzeug I” en “They Came to Eat Our Jobs”, die ik later nog zal posten.

Dit nulnummer zou culmineren in het eerste nummer van Het Salon dat, na gedoe met copyrights, voor het tweede nummer werd omgedoopt tot Plots Stripmagazine.

De tekeningen voor deze strip werden gemaakt door Swahili, die hier nog niet de turbulente en grafisch gestoorde meester is die hij vandaag de dag blijkt te zijn, maar wel al enige kundigheid tentoon spreidt.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Kortstrips, Strips en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s