Ruby Redness in “Sweet Devil”

For English scroll down.

Een Golden Oldie vandaag. In 2007 nam Master Lie contact op met ons, of wij met hem, dat weet ik niet meer. Het had alleszins iets te maken met drank in Leuven, Dhr. Dieter Claus, gestolen boots, Tim F. Van der Mensbrugghe, overspeligheden en filosofieën daarrond, Dokter Lowie, de eerste trein naar Gent, enz.

Master Lie had toen iets vandoen met de groep Ruby Redness. Ik zeg “toen” omdat hij er intussen niets meer mee te maken lijkt te hebben.

Soit, Ruby Redness stond op het punt een single uit te brengen, Sweet Devil, en het leek ons leuk die in te kleden als strip. Master Lie bezorgde ons de lyrics. Tim F. Van der Mensbrugghe en ikzelf fantaseerden daar een verhaal bij, dat ik vervolgens in een scenario goot. We benaderden Vers (Tom Verschueren) voor de tekeningen en hoewel Vers een zeer integer man is die niets te maken wil hebben met commercialiteiten, wist de muziek hem toch te overhalen om zo’n publieke opdracht aan te nemen.

Ondanks een vergadering met een zeer luide en aanwezige Hollandse manager (en zijn vriendin/vrouw), is de single er nooit gekomen. We publiceerden de strip in Plots Stripmagazine nr. 3 in oktober 2007 en daarmee was de kous af.

English

In 2007 Master Lie contacted us, or maybe we him, I don’t really remember. I remember lots of alcohol, Leuven, Dhr. Dieter Claus, stolen boots,  Tim F. Van der Mensbrugghe, adultery and certain philosophies around adultery Doctor Lowie and the first train back to Ghent.

Master Lie was in those days playing with the band Ruby Redness. They stood on the verge of releasing their first single, “Sweet Devil”, and the idea hit us to dress that release up as a comic. Master Lie gave us the lyrics and Tim F. Van der Mensbrugghe and me thought up a story around them. I whipped up the script and we asked Vers (Tom Verschueren) to draw it. Vers is a very integer man who doenst want anything to do with commercial things but he still agreed to take on the comic.

Despite a meeting with their very loud and Dutch manager the single was never released. We published the comic in Plots Stripmagazine #3 in October 2007.

Dit bericht werd geplaatst in English, Kortstrips, Strips en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s