Stripvoorjaar 2013

Vlaamse_Voorjaarsoogst_05Het voorjaar was en wordt een interessante periode voor de liefhebbers van de Vlaamse strip. Tal van nieuwe albums zullen de rekken sieren. In Zone 5300 nr. 100 verscheen in de nieuwsrubriek een kort overzicht dat allesbehalve volledig was. Ik lijst hier voor u een uitbreiding voor die eveneens niet van volledigheid kan spreken maar die iets extensiever is.

Aanvullingen zijn steeds welkom via petermoerenhout@hotmail.com.

  • Van Serge Baeken verscheen bij uitgeverij Xtra “Fast Forward”. Zijn vierde bundeling van zijn grafisch werk. Die bevat schetsen, prenten, muurschilderingen, soft tattoos en illustraties uit de periode 2011 – 2012.
  • Bij De Ballon kwam “Café Cowala” van Bruno De Roover uit. Een collectie gags die eerder verschenen in P-magazine.
  • Maarten Vande Wiele (bekend van “Paris”) kwam in februari met “Monsieur Bermutier” (Oogachtend). Het album bundelt 5 verstrippingen van kortverhalen van Guy de Maupassant die allen de “onkreukbare onderzoeksrechter” Monsieur Bermutier als hoofdpersonage hebben. De tekenaar heeft zich een lossere stijl aangemeten en werkte voor dit boek in kleur. Vande Wiele haalt de thema’s schijnheiligheid van de kerk, hebzucht, ijdelheid,
    wraak, waanzin en psychopathie aan. Dolle pret!
  • Ook nog bij Oogachtend verschenen “Korte Metten”, Tien kortverhalen van elk 12 pagina’s die zich afspelen in het hedendaagse Brussel (verschillende auteurs), “Morgen weer een dag”, een verzameling humoristische éénpaginastrips die eerder verschenen in het weekblad “Knack” – Bart Schoofs) en “Madame Pipi”, over een WC Madame die in een discotheek in dromen dealt (Delphine Frantzen)
  • Bij  uitgeverij Strip 2000 verschijnt op 6 maart Tom Carbon nr. 4 van Luc Cromheecke en Laurent Letzer). Daarmee is de hele Tom Carbon reeks (8 titels) opnieuw beschikbaar.
  • Uitgeverij Arcadia start haar prestigereeks “Greyline Artistique” opnieuw op met als eerste nieuwe uitgave “Dossier Jan Bosschaert”. Die verschijnt genummerd en gesigneerd in een gewone en een verzamelaarseditie. Omcirkel daarvoor 11 maart op uw kalender.
  • En van Ivan Claeys en Luc De Mayer verschijnt op 29 maart in Beernem de educatieve strip “Paniek in het Bulskampveld”. De strip speelt zich af in het bos, en de gemeenten Beernem, Wingene, Aalter, Oostkamp en Ruiselede en moet dienen om de jeugd warm te maken voor het bos.
  • Bij BarcatProductions verschijnen op 1 april  maar liefst 5 verschillende albums van Peter Brutin. 3 daarvan in samenwerking met Mattias Cruyssaert: een heruitgave in twee delen van het eerste verhaal van “Commissaris Moordenaar” en het gloednieuwe 2de deel: “Commissaris Moordenaar: Parket Naar de Maan”. Twee van de vijf zijn solowerk: “Glyff” en “Norah Limoen: Het zijn de Bonkermannen.”
Dit bericht werd geplaatst in Artikels, Te verschijnen, Tekst, Tijdingen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s