Gesprek met Alan Moore

In het 22ste nummer van Stripgids staat een gesprek dat ik voerde met Alan Moore. Wie deze stripreus niet kent doet er goed aan hierheen te surfen.

Ik vermoed dat de meeste mensen de man kennen van de films die gebasseerd werden op door hem geschreven comics: “From Hell”, “V for Vendetta” en “Watchmen”.

Ik sprak hem over zijn sociaal gerichte underground tijdschrift Dodgem Logic, zijn nieuwe Lovecraftiaanse comic Neonomicon, het feit dat hij een practiserend magieër is en nog een paar andere interessante zaken.

Het is, bij mijn weten, de eerste keer dat er zo’n uitgebreid interview met hem verschijnt in het Nederlands. Tot hiertoe werden in de populaire media telkens zeer korte stukjes uit andere interviews vertaald als men dat nodig had om één of ander op te fleuren of te duiden. Ik ben Stripgids daarom ook enorm dankbaar voor deze publicatie.

U vindt Stripgids gratis in de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen of kan er, heel goedkoop, een abonnement op nemen.

Eens het volgende nummer van Stripgids verschijnt plaats ik een nog uitgebreidere versie van het interview op deze blog. En wie weet zelfs de audiofile. Als ik tegen dan over de schroom heen kan komen aangaande het feit dat ik de eerste vijftien minuten daarvan overkom als een overenthousiaste puber …

Dit bericht werd geplaatst in Tijdingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Gesprek met Alan Moore

  1. Pieter –
    Hou u vooral niet in met die audiofile. Hoe meer gebrom van Moore op het net, hoe beter ! En bovendien, zijn wij niet allemaal overenthousiaste pubers als wij met onze helden praten ?

  2. We zullen zien. Als de volgende stripgids uitkomt zet ik het volledige interview online.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s